ZONNEBOILERS

Van den Berg Installatietechniek heeft diverse zonneboilers is het assortiment. Zonneboilers, en de bijbehorende zonnecollectoren (niet te verwarren met zonnpanelen, deze leveren elektriciteit), zijn er grofweg in 3 verschillende types;

Voorverwarmer

Een voorverwarmer, zoals de Nefit Solarline, verwarmt het water voor, voordat het verwarmd wordt door de CV ketel. Hierdoor hoeft de CV ketel minder hard te werken en dat scheelt energie! De hoeveelheid warmwater per minuut is afhankelijk van de CV ketel.

Hottop

Een hottop is een wat grotere zonneboiler. De collectoren verwarmen het water in het boilervat en wat er tekort is aan zon, wordt verwarmd door de CV ketel. Dit is heel erg energiezuinig, omdat de CV ketel dit op een heel laag vermogen kan doen. De hoeveelheid water per minuut is zeer hoog, tot wel 30 liter per minuut van 38 graden!

Hybride systeem (zonneboiler verwarming)

Een hybride verwarmingssysteem, zoals een Wolf BSP, is een zonneboiler uit een geheel andere categorie. Deze boiler beschikt namelijk over warm water voor uw verwarming. Net als bij de Hottop, verwarmen de collectoren het water in het boilervat en wat er tekort is aan zon, wordt verwarmd door de CV ketel (of andere secundaire bron, zoals een warmtepomp of houtkachel). Wist u dat uw energierekening voor 70% uit verwarmingskosten bestaat? Met een hybride systeem beperkt u deze kosten tot een minimum. Het warmwater voor uit de kraan wordt door middel van een zogenaamde wisselaar verwarmd. Deze wisselaar biedt net als de Hottop een zeer hoog warm water comfort!